مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: میزان مرغ مصرفی در استان حدود 400 تا 500 تن به طور روزانه است که این رقم در تخم مرغ مصرفی حدود 200 تن است و معمولا نیمی از تولیدات گوشت قرمز استان در خود استان مصرف میشود.
به گزارش پایگاه خبری پاژنگار، جواد اعلمی در نشست خبری که به مناسبت روز ملی دامپزشکی برگزار شد، با اشاره به واردات حجم وسیعی از نهادههای خوراک دام از مرزهای استان، اظهار داشت: این نهادهها نیازمند استانداردهای غذایی است که توسط دامپزشکی کنترل میشود و این در حالی است که هم اکنون در خراسان رضوی حدود 100 کارخانه خوراک دام با پروانه و مجوز فعالیت دارد که قبلا این تعداد بسیار کمتر بوده است.
وی تاکیدکرد: با توجه به این که حوزه فعالیت در دامپزشکی متنوع است و پیشرفت روزافزون در این حوزه باعث شده در جهت توسعه پیش برود، بسیاری از کشتارگاههای سنتی ما به سمت صنعتی شدن پیش رفته است، به طوری که سالانه 160 هزار تن گوشت سفید و 80 هزار تن گوشت قرمز در استان با نظارت بهداشتی دامپزشکی وارد بازار میشود.
اعلمی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: میزان مرغ مصرفی در استان حدود 400 تا 500 تن به طور روزانه است که این رقم در تخم مرغ مصرفی حدود 200 تن است و معمولا نیمی از تولیدات گوشت قرمز استان در خود استان مصرف میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی تصریح کرد: 58 هزار تن صادرات تخم مرغ داریم و حدود 5 میلیون پولت مرغ تخمگذار عمدتا به کشورهای عراق و افغانستان از استان صادر و 13 هزار قطعه ماهی تزیینی در شش ماهه ابتدایی سال صادر شده که از جمله فعالیتهای دامپزشکی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در هر ماه به طور متوسط حدود 9 میلیون جوجهریزی انجام میشود که برای هر جوجه در دوران پرورش حدود پنج نوع واکسن تزریق میشود و زمان بهرهبرداری از مرکز بررسی بیماریهای دامی گلمکان، این مرکز با حساسیت بیشتری در حال بهروزرسانی و آمادگی است که تا پایان سال افتتاح میشود، اما بهرهبرداری از آن به تابستان 1403 موکول شده است.