مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران گفت: دومین جشنواره غذاهای سنتی شهرستان چناران در روستای آبگاهی از توابع بخش سید آباد این شهرستان برگزار میشود
به گزارش پایگاه خبری پاژنگار، محمد طاهریانمقدم با اعلام این خبر افزود: در این جشنواره تاکید بر غذاهای بومی محلی شهرستان و آش کمای انغوزه است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران ادامه داد: غذاهای سنتی از نظر داشتن مواد مغذی، ویتامینها و املاح ارزش غذایی بالایی دارد، شهرستان چناران غذاهای سنتی زیادی دارد که برخی از آنها به فراموشی سپرده شدهاند؛ هدف از برگزاری این جشنها احیا سنن و آداب رسوم گذشتگان است که با شناسایی و حفظ آنها میتوان به سلامت خانواده کمک کرد.
او با بیان این که برپایی جشنواره عاملی برای افزایش شور و نشاط در خانوادهها است، تصریح کرد: جشنواره غذاهای سنتی، موسیقی محلی و همچنین بازدید از مزارع گیاهان دارویی با مشارکت اقامتگاه بومگردی منیژگان در روستای آبگاهی در مورخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
طاهریانمقدم افزود: برنامههای این جشن شامل اجرای موسیقی سنتی، اجرای سرود و جشنواره غذاهای سنتی، نمایشگاه گیاهان دارویی و محصولات خانگی، دست بافتههای زنان و دختران روستایی است.
او یادآور شد: آش انغوزه یکی از غذاهای سنتی این شهرستان است که بیشتر در دامنه کوه های هزار مسجد در بهار رشد میکند.
آنغوزه یکی از گیاهان دارویی است که علاوه بر خواص درمانی که دارد از آن برای طعمدار کردن غذاها نیز مورد استفاده قرار میگیرد. دارای بوی تند و طعم تلخی است، خواص آنغوزه در طب سنتی، برای تسکین سردرد فشار خون، برای معده و دستگاه گوارش و … مورد استفاده قرار میگیرد.
روستای آبگاهی در دامنه کوه های هزار مسجد و در فاصله ۴۰ کیلومتری شهرستان چناران قرار دارد.
خبرنگار : سید علی میرپور