رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیشابور گفت: اقداماتی مرمتی با همراهی هیئت امنای مسجد جامع، الحاقات غیر اصولی و ناهمخوان این اثر تاریخی برچیده و مطابق با الگوی اولیه بنا مرمت و بازپیرایی میشود.
به گزارش پایگاه خبری پاژنگار ، رضا کمال خانی با اعلام این خبر افزود: اثر تاریخی مسجد جامع نیشابور قدیمیترین بنای ارزشمند تاریخی با قدمت ۵۰۰ سال مربوط به دوره تیموری (۸۹۹ هجری قمری) است که در مرکز بافت تاریخی شهر و در محور فرهنگی تاریخی خیابان امام خمینی نییشابور قرار دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیشابور ادامه داد: این بنای فاخر و باشکوه از جمله بناهای تاریخی همراه با دو ایوان عظیم با شاهکاری از تزئینات وابسته به معماری و آجرکاریهای برجسته با نقوش گلنداز، کاربندی، رسمیبندی و گوشه سازیها درطاق و گنبد که از ویژگیهای هنر آن دوران به شمار میآید که به همت پهلوان علی کرخی فرزند بایزید کرخی احداث شده است.
خانی یادآور شد: قرار گرفتن این اثر تاریخی در مجاورت بازار تاریخی سرپوشیده، مدرسه علمیه گلشن، بافت و محلات قدیمی اهمیت آن را دو چندان کرده است.
او با اشاره به مرمتهای گذشته در این اثر تاریخی تصریح کرد: پیش از این مرمتهایی از جمله مرمت واستحکام بخشی ایوانها، بامسازی سنتی به متراژ حدود سه هزار متر مربع، مرمت تزئینات، بدنه، طاق ،تویزه و گنبد شبستانها (حدودسه هزار مترمربع)، مرمت بدنه بیرونی (متراژ حدود هزار و 200 مترمربع)، مرمت ایوانها، اجرای کانال دفع رطوبت درشبستان و دیوار بیرونی بنا به متراژ حدود هزار و 500 متر طول انجام شده است.
خانی اظهار کرد: امسال نیز عملیات پاکسازی اقدامات ناهمخوان که طی سالهای گذشته انجام شده از جمله استفاده از سنگ و اندود گچ و سیمان در بدنه ایوان شمالی و هشتی ایوان ورودی که باعث آسیب به بنا شده، برچیده و این اثر تاریخی به هویت اصلی خود همان « بنای آجرکاری» باز میگردد.
مسجد جامع نیشابور به شماره ۳۱۷ به تاریخ 21 آبان سال ۱۳۱۷ هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است