مدیر جهاد کشاورزی تربت جام از آغاز برداشت محصول خربزه در این شهرستان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری پاژنگار، باقر خدادادی با اعلام برداشت محصول خربزه اظهار کرد: کشت خربزه خاتونی یا جامی، به عنوان یکی از کهنترین و مهمترین منابع کسب درآمد و اشتغال در منطقه تربت جام و خراسان به حساب میآید که توانسته در فرهنگ و زندگی مردم حضور چشمگیری داشته باشد و این شهرستان را به عنوان قطب اصلی خربزه در کشور معرفی کند.
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام افزود: کار برداشت محصول خربزه از سطح ۷ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین کشاورزی این شهرستان واقع در شرق خراسان رضوی آغاز شده است.
وی تصریح کرد: میانگین برداشت محصول خربزه در این شهرستان در هر هکتار ۱۸ تن است و ۹۵ درصد مزارع این محصول به روش مالچ پلاستیک کشت میشود.
خدادادی ادامه داد: فصل برداشت این محصول از ۱۵ تیرماه آغاز و تا اواسط مهر ادامه مییابد و از مرحله کاشت تا برداشت این محصولات در هر هکتار ۶۰ نفر روز مشغول به کار میشوند.
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام گفت: در سال زراعی جاری کشت خربزه با استفاده از روشهای نوین آبیاری در این شهرستان افزایش یافته و به ۹۷ درصد رسیده است.
وی بیان کرد: در سال زراعی جاری ۴۰ درصد مزارع خربزه و ۵۵ درصد کشتزارهای هندوانه این مناطق به روش نشایی کشت شده که این روش موجب صرفه جویی ۴۰ درصدی در منابع آبی میشود.
خدادادی گفت: گرما و قطع روزانه برق چاههای کشاورزی در سال زراعی جاری باعث ۳۵ درصدی کاهش تولید محصول خربزه و هندوانه در این شهرستان شده است.
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام افزود: مزارع خربزه و هندوانه در این شهرستان هزار ۲۵۰ خانوار بهره بردار و ۴۷ هزار هکتارکشتزار و باغ ۱۷ هزار بهره بردار دارد و ۶۲ درصد جمعیت این شهرستان به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند.