همایش تست ۲ ضرورت استاندارد چیلر و فن کویل در راستای آشنایی مهندسین مکانیک با استانداردهای موجود و کیفیت تجهیزات تهویه مطبوع با حضور اعضای اداره استاندارد و مرکز تحقیقات و نظام مهندسی مشهد، خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به همت خانه ارزیابی کندو برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری پاژنگار ، پریچهر قزلباش مدیرکل سابق دفتر انرژی و محیط زیست سازمان ملی استاندارد در این همایش با اشاره به تاریخچه این مجموعه مهم در جهت حفظ سلامت شهروندان، گفت: استاندارد در ایران در سال ۱۳۰۴ تاسیس و هم اکنون صدسال قدمت دارد.
وی افزود: این مجموعه در سال۱۳۹۰ از موسسه به سازمان ملی ارتقاء یافت تا باتوان بیشتری به ایفای نقش خود بپردازد.
به گفته خانم قزلباش، سازمان استاندارد در دهه اخیر با هدف استفاده از تجربه افراد کار بلد در رشته های مختلف، از کارشناسان خارج از سازمان نیز خواسته است تعریف علمی خود از مقاوم سازی کالاها را ارائه و به بهترشدن تولید کالای ایرانی کمک کنند.
وی با بیان این که در حوزه سرمایشی و گرمایشی ساختمان پیشرفت های مناسبی در ایران انجام شده است، عنوان داشت: هم اکنون چیلرهایی تا وزن ۴۰ تن در کشور قابل تست است.
در ادامه این نشست دکتر شهرام دلفانی رئیس گروه مکانیک مرکز تحقیقات راه و شهرسازی درباره ضرورت توجه جدی به استانداردهای ساختمان و مهندس حسین کاشانی در خصوص اهمیت کمک دولت به ارتقاء ابزار تست و بررسی مقاومت کالاهای ساختمانی سخن گفتند.
همچنین دکتر سعیدی عضو هیئت های تدوین استاندارد ملی دانشمند بین المللی کشور و استاد دانشگاه شریف هم، با اشاره به عدم اجرای ۶۰ درصد موارد پیش بینی شده در ۶ برنامه توسعه کشور، گفت: وقتی قانون هوای پاک که بسیار تأثیرگذار است، اجرا نمی شود، ساکنان تهران و سایر کلان شهرها در معرض آسیب های هوای آلوده قرار می گیرند.
سعیدی خاطرنشان کرد: در حوزه استفاده از انرژیهای تجدید پذیر نیز دولت ها درست عمل نکرده اند، این کندی در عمل و اجرا یعنی افزایش ناترازی های حوزه انرژی در سال های آینده که قطعا چالش های خودش را خواهد داشت.
وی سخنرانی و وعده را عامل توقف دانست و گفت:مدیران باید دنبال آزمایش، استانداردسازی، تولید به موقع و سرمایه گذاری باشند تا کشور در مسیر درست علمی و صنعتی قرارگیرد.
مهندس امینی دبیر انجمن قطعه سازان حمایت های دولت را برای تولید کنندگان بسیار نا کافی خواند و وجود برندهای زیرپله ای و بی کیفیت و همچنین واردات بیرویه و با تعرفه گمرکی پایین را بلای جان تولید کنندگان صنعت تهویه مطبوع بر شمرد.
دکتر ابراهیمی (رئیس خانه صنعت معدن تجارت خراسان رضوی)که به علت جلسه از پیش تعیین نشده در تهران که قادر به حضور در همایش نبودند در پیام ویدیویی به ضرورت حمایت از تولیدکنندگان در راستای حمایت از تولیدات داخلی پرداختند.
در ادامه مهندس روشن اشرف، چهره ماندگار صنعت تاسیسات در سخنانی به روند تکامل این رشته در نیم قرن اخیر پرداخت و از منفعت طلبی برخی از تولیدکنندگان انتقاد کرد.
سید محمد سجادی عطار، مدیرکل استاندارد خراسان رضوی، گفت: باهدف افزایش ایمنی شهروندان بخش زیادی از کالاهای سرمایشی و گرمایشی در کشور شامل استاندارد اجباری می شود.
وی افزود: سازمان ملی استاندارد برای تقویت و اجرایی کردن این مهم جدی است و مردم نیز باید با گزارش موارد تخلف ما را در مسیر تحقق این هدف گذاری یاری دهند.
این مقام مسئول با اشاره به علاقه دست اندرکاران صنعت ساختمان به ارتقا سطح استاندارد کالا گفت: از صاحب نظران بخش ساختمان خواسته ایم فهرست بلندی از اقلام نیازمند استاندارد اجباری ارائه دهند، این امر شامل کالاهای وارداتی می شود و همچنین بحث نظارت هم مورد توجه قرار می گیرد.
وی با اشاره به وجود هزار نوع کالا تحت پوشش استاندارد در کشور، افزود: مسیر. توانمندسازی صنعت در ایران ایجاب می کند، استاندارد در کشور جدی گرفته شود.
وی با مهم شمردن بحث انرژی، ادامه داد: ما در کشور ناترازی انرژی داریم لذا مسائل مربوط به انرژی سختگیرانه تر اعمال می شود، استانداردهای تشویقی به منظور بهینه تر شدن مصرف انرژی سوق داده می شود.
سجادی، عنوان داشت: اهمیت نظارت بر اعمال استاندارد بر روی کالاها تا حدی است که اگر کالاهای تولیدی استاندارد لازم را نداشته باشند تا مرحله توقیف آن کارگاه پیش می رویم.
فیروز ابراهیمی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با انتقاد از تولیدات غیر استاندارد گفت: متاسفانه در کارگاه های ناشناس و زیر پله ای با تولیدات بی کیفیت، به تولیدات ما آسیب وارد می شود.
وی گفت: منفت طلبی کارگاه های متقلب، ناامنی صنعت ساختمان را پی ریزی می کند و این به ضرر برای همه است.
به گفته این مدیر، در کشوری مثل ژاپن زلزله ۷ ریشتری هم خسارت وارد نمی کند، اما در ایران زلزله ها خسارت جانی و مالی به بار می آورند که دستاورد همین تولیدات غیراستاندارد می باشد.
وی با مهم شمردن بحث نظارت به عنوان مسئولیت اجتماعی، گفت: در این عرصه فقط دولت مقصر نیست شهروندان هم باید با طرد تولید کننده های غیراستاندارد به امنیت ساخت و ساز کمک کنند.
وی ضمن تشکر از متخصصان صنعت ساختمان، خواستار همراهی همه بخش ها برای بهبود کیفیت کالای ساختمان شد.
سیدمهدی اصغریان رئیس انجمن حمایت از مصرف کنندگان خراسان رضوی، نیز گفت: یکی از اهداف مهم انجمن های حمایت از مصرف کنندگان سراسر کشور، بهره مند شدن مصرف کننده از کالاهای باکیفیت است، لذا تمامی تولیدکنندگانی که در این زمینه فعالیت می کنند بصورت ویژه مورد حمایت این انجمن قرار می گیرند.
نشست قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد در دانشگاه فردوسی مشهد توسط خانه ارزیابی کیفیت کندو برگزار شد، متخصصان تهویه ساختمان در کشور در مورد پنل راهبردی مشهد، دیدگاه های خود را در خصوص کاستی های موجود در این حوزه مهم بیان داشتند.