با حضور مدیران شعب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، دوره آموزشی «مدیریت ریسک و مخاطرات طبیعی» برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری پاژنگار، این دوره آموزشی با حضور 80 نفر از مدیران و کارشناسان فنی بنیاد مسکن شهرستان های استان خراسان رضوی طی روزهای 26 و 27 دی ماه برگزار شد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خراسان رضوی در ابتدای این جلسه طی سخنانی به اهمیت پدافند غیر عامل، مدیریت ریسک و مدیریت بحران و همچنین مخاطرات بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله پرداخت و گفت: این مخاطرات در کشور ما فراوان است و باید به درستی مدیریت شود.

موفقیت بنیاد مسکن در مدیریت بحران ناشی از بلایای طبیعی

سید خلیل منبتی، تصریح کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از جمله دستگاه‌های اجرایی بشمار می‌رود که خوشبختانه تاکنون به نحو احسن این گونه مخاطرات را مدیریت کرده است و همواره در تلاش هستیم از فضا، زمان و منابع مالی در راستای کاهش این مخاطرات استفاده کنیم.

به گفته وی، مباحثی که در کلاس های آموزشی مطرح می‌شود با مسائلی که در میدان وجود دارد، متفاوت است زیرا تصمیم گیری شخصی و لحظه ای بسیار مهم است. در واقع مردم از ما توقع حمایت و کمک دارند و آستانه تحمل آنان حد و اندازه‌ای دارد که اگر از اندازه اش بگذرد و بحران‌ها مدیریت نشود، تبدیل به فاجعه می‌شود.

منبتی خاطر نشان کرد: در نخستین گام برای مدیریت بحران، باید مجهز به تجهیزات لازم باشیم. شاید برخی تصور می‌کنند داشتن تجهیزات، تجملات و اسراف است، اما در حقیقت این گونه نیست. ما باید در صورت بروز مشکل و بحران همچون سیل و زلزله، در اولین لحظات در صحنه حضور داشته باشیم و برای مدیریت بحران، داشتن لباس فرم، امکاناتی همچون بیسیم و سایر تجهیزات ضروری است، شهرستانها نیز باید به تمامی تجهیزات و امکانات تجهیز شوند.

وی افزود: پدافند غیر عامل نیز از موضوعاتی است که این روزها بیشتر از مدیریت بحران به آن نیاز داریم، در مدیریت بحران دشمن ما طبیعت و بلایای طبیعی است، اما در بحث پدافند غیر عامل، دشمن ما شخص ثالث و یا کشور خاصی است، از همین رو نوع مواجه با آن متفاوت است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خراسان خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت پدافند غیر عامل دوره‌های آموزشی متعددی با حضور اساتید مطرح توسط این بنیاد برگزار و آموزش‌های لازم ارائه شده است.

اهمیت پدافند غیر عامل در محیط کار

وی اضافه کرد: در رابطه با پدافند غیر عامل باید مسائل را بررسی کنیم و آمادگی‌های لازم را داشته باشیم. در محیط کار باید یک سری مسائل پدافندی را رعایت کنیم برای نمونه اطلاعات مردم را نباید به راحتی در اختیار دیگران قرار دهیم. کارکنان باید مراحل گزینش را طی کنند و همچنین در بحث ساخت و ساز و… باید بررسی‌های لازم انجام شود.

منبتی در ادامه به مدیریت ریسک اشاره کرد و گفت: مدیریت ریسک یک سری معایب و مزایایی دارد، برخی تصور می کنند معنای ریسک دل به دریا زدن است، اما در واقع این گونه نیست. مدیریت ریسک در حوزه کاری و زندگی این گونه است که میزان ریسک اتفاقات را رصد می‌کنیم و سعی داریم درصد ریسک را کاهش دهیم. باید برای هر اتفاقی اطلاعات کافی داشته باشیم تا صدمات کمتری به ما وارد شود.

وی ادامه داد: در زلزله کاشمر که با شهادت آیت‌الله رئیسی مواجه شد، شرایط بحرانی بسیار شدیدی رخ داد، اما ما این ریسک را پذیرفتیم و مردم را رها نکردیم از همین رو بدون منابع، دستورالعمل و مجوز به کمک آنان شتافتیم. با هر تجهیزاتی که در اختیار داشتیم کار امدادرسانی را شروع کردیم. از همین رو در واقع بحران را مدیریت و پدافند غیر عامل را نیز اجرایی کردیم.

منبتی در پایان ابراز کرد: باید برای مدیریت بحران آمادگی‌ها و تجهیزات لازم را داشته باشیم تا در صورت بروز بلایای طبیعی مثل زلزله و سیل بتوانیم به موقع مدیریت کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *