دبیر پنجمین جشنواره استانی فیلم بسیج با گلایه از وضعیت فرهنگی شهر مشهد و عدم حمایت از هنرمندان گفت: متاسفانه رویدادهای فرهنگی در شهر مشهد غریب هستند و شهرداری مشهد به عنوان متولی اصلی اقتصاد هنر، بسیار ضعیف عمل می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری پاژنگار، سرهنگ علی اصغر رجبی، مسئول بسیج هنرمندان خراسان رضوی در نشست خبری پنجمین جشنواره استانی فیلم بسیج با اصحاب رسانه که در سالن شماره دو موسسه فرهنگی قدس برگزار شد، گفت: به فرموده مقام معظم رهبری، هر اندیشه‌ای که در قالب هنر ریخته نشود، ماندگار نیست. جبهه طاغوت می‌خواهد مفاهیم خود را در قالب هنر به جامعه القاء کند و جبهه انقلاب نیز چاره‌ای جز، ارائه با قالب هنر ندارد.

وی با بیان این که در بسیج هنرمندان ۱۰ انجمن هنری داریم، ادامه داد: در سال جاری چهار جشنواره کشوری را در بسیج هنرمندان خراسان رضوی پیش می‌بریم. جشنواره تئاتر بسیج، که بصورت نیمه کشوری در استان اجرا می‌شود، شعر بسبج، که در حال جمع‌آوری آثار هستیم، جشنواره ادبیات داستانی و جشنواره فیلم بسیج که در خراسان رضوی به نام اختران نام‌گذاری شده است. در پنجمین دوره فیلم استانی بسیج، منطقه ویژه سرخس پای کار آمده و در شهرستان سرخس اجرا خواهد شد.

محمد رضا عرفانی، نماینده منطقه ویژه سرخس نیز در این نشست عنوان کرد: با توجه به سابقه سرخس و در راستای مسئولیت اجتماعی خودمان با استقبال مدیرعامل مجموعه منطقه ویژه سرخس، پنجمین دوره جشنواره استانی فیلم بسبج را در شهرستان سرخس برگزار خواهیم کرد

وی افزود: شهرستان سرخس به عنوان بزرگترین موقوفه امام رضا (ع) از نظر بعد مسافتی است. در پنجمین جشنواره فیلم بسیج ما به مدت سه روز میزبان ۱۰۰ هنرمند جشنواره هستیم. در شهرستان یک فرهنگسرای خوب و چند سالن سینمایی داریم که به کمک جشنواره خواهند آمد. همچنین با رویکرد مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس، بخش ویژه ۱۰۰ ثانیه‌ای به جشنواره اضافه گردیده است. فیلم‌های این بخش در سه محور، همیاری مردمی، مدیریت جهادی و گشایش اقتصادی خواهد بود.

محمد‌علی صباغی، دبیر پنجمین جشنواره استانی فیلم بسیج خراسان رضوی در این نشست خبری اظهار کرد: اولین دوره است که در جشنواره تمرکز زدایی می‌شود و از مرکز استان خارج می‌گردد. این موضوع را به فال نیک ‌می‌گیریم که توفیق اجباری شد تا نگاه ویژه به پتانسیل شهرستان‌ها، با هویت غنی و فرهنگ پربار صورت گیرد.

وی ادامه داد: اما در نگاه دیگر، متاسفانه رویدادهای فرهنگی در شهر مشهد بسیار غریب هستند و شهرداری مشهد به عنوان متولی اصلی اقتصاد فرهنگ و هنر، که داعیه ‌دار پایتخت فرهنگی جهان اسلام است، این روزها بسیار ضعیف عمل می‌کند. ما که نمی‌دانیم چه کار فرهنگی در مشهد انجام می‌شود.

صباغی بیان کرد: جشنواره در شش بخش، فیلم‌نامه، فیلم داستانی، انیمیشن، مستند، نماهنگ و فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای از سوم تا پنجم آبان‌ماه ، میهمان شهرستان سرخس خواهد بود. ۲۲۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که بعد از داوری‌های اولیه ۴۶ اثر به بخش مسابقه راه یافتند. ۹ اثر در بخش فیلم کوتاه داستانی، ۱۰ اثر در بخش مستند، ۱۰ اثر در بخش نماهنگ، چهار فیلم در بخش انیمیشن و ۱۳ اثر در بخش ۱۰۰ ثانیه‌ای ، آثار در رقابت نهایی خواهند بود. همچنین با توجه به اهمیت فیلمنامه تمام ۳۷ اثر رسیده به دبیرخانه، در رقابت نهایی شرکت داده می‌شود.

مسئول انجمن فیلم کانون بسیج هنرمندان خراسان رضوی با بیان این که امسال در ۲۴ شهرستان استان دوره فیلم‌سازی آسان برگزار می‌شود، اعلام کرد: در پنجمین جشنواره استانی فیلم بسیج ۴۰ درصد آثار از شهرستان‌های استان هستند و شهرستان‌های سرخس، تربت حیدریه و قوچان از سرآمدان جشنواره امسال هستند.

محمد‌ علی صباغی در خصوص داوران جشنواره نیز توضیح داد: مهدی رضازاده، نسرین شاه‌محمدی و علی علیزاده تهرانی داوران بخش نهایی خواهند بود. در هر بخش دو اثر با دریافت جوایز نقدی و تندیس جشنواره، که اثر هنری است، به جشنواره کشوری که بهمن ماه و قبل از جشنواره فجر برگزار می‌شود، راه پیدا می‌کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *