نخستین گردهمایی نوجوانان رسانه‌ای مشهد باحضور بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز ۱۵ تا ۱۸ سال، از نواحی مختلف این شهر به همت باشگاه رایانو شهرداری مشهد برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری پاژنگار ، نخستین گردهمایی نوجوانان رسانه‌ای مشهد باحضور بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز ۱۵ تا ۱۸ سال، از نواحی مختلف این شهر به همت باشگاه رایانو شهرداری مشهد برگزار شد؛ فتح باب این برنامه ادای احترام دانش‌آموزان به مقام شامخ شهدای گمنامی بود که در میدان شهدای مشهد آرمیده‌اند.

به این واسطه، دانش‌آموزان با قرار گرفتن در این فضای معنوی با بلندای آرمان شهدا در حفظ حریم ارزش‌های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی تجدید پیمان کرده و برای حضور در دفاع از سنگر مام میهن و زنده نگه داشتن یاد شهدا؛ اعلام آمادگی کردند.

نوجوانان مشهدی ضمن حضور در اردوگاه شهید هاشمی‌نژاد، در آئین گشایش ‌این گردهمایی شنوای سخنان سیدبشیر حسینی به عنوان پژوهشگر حوزه سواد رسانه ای و عضو هيئت علمي دانشکده ارتباطات دانشگاه صدا و سيما شدند. پس از برگزاری آئین افتتاح این گردهمایی، در کارگروه‌ها و ورکشاپ‌های تخصصی موضوعات محوری چون عکاسی، خبرنگاری، ساخت کلیپ، مدیا وگرافیک و …‌ برای دریافت اطلاعات تخصصی پیرامون رشته‌های مختلف حاضر شدند.

در کارگروه عکاسی قدرت مشاهده و انتخاب بهترین زاویه و عناصر اصلی عکاسی و مبانی اولیه ارکان عکاسی خبری، تزئینی و … این حرفه توسط استاد سیدعلی احمدی خامسی بیان شد.

در ورکشاپ خبرنگاری نیز برای دانش‌آموزان حاضر در جلسه، مبانی خبرنگاری، خبرنویسی و الزامات فن نویسندگی در این حیطه توسط اساتید فن، آقایان هادی مقدم و امیرحسین کمساری تبیین و ارائه شد‌، همچنین همزمان ورکشاپ‌های تدوین فیلم ، تولید پادکست، طراحی گرافیکی به استادی محمدرضا خیرآبادی،صابر شریف،محمدرضا خیرآبادی،سجاد رمضانی،صابر خلیلی،علی قربانی،یوسف قوامی،گیفاتی،صابر شریف برگزار شد.

در این گردهمایی آموزشی یک روزه پس از اتمام کارگاه‌های تخصصی ، دانش آموزان حاضر در همایش با تجمع اعتراضی نسبت به شرارت‌های اخیر رژیم صهیونیستی و اسرائیل غاصب شعارهای ضد استکباری سر داده و در دفاع از مظلومان و ستمدیدگان غزه و جبهه مقاومت یکصدا مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا سردادند.

در این مراسم نمادین ضمن قرائت بیانیه علیه استکبار و صهیونیسم؛ دانش‌آموزان پرچم اسرائیل را به آتش کشیدند و از اهداف شرورانه این رژیم منحوس اعلان انزجار کردند.

نقش رسانه‌ها در جنگ نرم حیاتی است / باشگاه “رایانو” مشهد، بستر تربیت نسل آگاه

معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به لزوم آموزش و استفاده از آخرین فناوری‌ها برای مقابله با جنگ رسانه‌ای، گفت: خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای باید رسالت خود را خالصانه و با هدف رضای خدا انجام دهند تا پیام‌هایشان تأثیرگذارتر شود.

جاوید کیانی، در گفت‌وگو با خبرنگار ما به نقش حیاتی رسانه‌ها و سربازان جنگ نرم در عصر ارتباطات پرداخت و با اشاره به این که در شرایط مختلف، از جمله بحران‌هایی مانند حملات صهیونیستی به غزه و لبنان، رسانه‌ها و خبرنگاران به اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به مردم جهان می‌پردازند، اظهارداشت: خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای باید وظیفه خود را بدون هیچ‌گونه منفعت‌طلبی شخصی انجام دهند و رضای خدا را مدنظر قرار دهند تا پیامشان تأثیر بیشتری بر مخاطبان داشته باشد.

وی با اشاره به این که ما در “عصر ارتباطات” زندگی می‌کنیم، گفت: «اطلاعات به‌صورت آشکار در دسترس همه قرار دارد و پیام‌ها باید به شکلی صحیح و با نیت خالص منتقل شوند. هرگونه هدایت و ممیزی مغرضانه پیام‌ها، از اثرگذاری آن‌ها بر ذهن مخاطب می‌کاهد.

رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد اضافه کرد: در این عصر پیچیده، رسانه‌ها باید به سربازان این جبهه آموزش‌های لازم را ارائه دهند تا بتوانند از آخرین فناوری‌ها و اطلاعات بهره ببرند. به همین منظور، شهرداری مشهد اقدام به تأسیس باشگاه “رایانو”، با هدف تربیت و آموزش جوانان برای انتقال صحیح و مؤثر پیام‌ها کرده است.

معاون شهردار مشهد درباره اهداف این باشگاه گفت: باشگاه رایانو با هدف هدایت نسل جوان به مسیر درست فعالیت می‌کند و تلاش دارد تا آن‌ها را به سمت تفکر و اندیشه صحیح سوق دهد. ما وظیفه داریم که بستر مناسبی برای آموزش خبرنگاری و فعالیت رسانه‌ای فراهم کنیم، تا جوانان آگاه شوند و بتوانند به‌عنوان آینده‌سازان کشور نقش موثری ایفا کنند.

کیانی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی جلوگیری از افتادن این جوانان در دام تبلیغات دشمن و سوءاستفاده‌های رسانه‌ای گفت: شرکت‌کنندگان در این فرآیندها پس از گذراندن آزمون‌ها و مصاحبه‌هایی انتخاب می‌شوند و ما سعی می‌کنیم از افرادی که دغدغه این موضوعات را دارند، استفاده کنیم و برای آن‌ها دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی برگزار کنیم.

وی افزود: اما رسالت عمومی ما آگاهی‌بخشی است، و هرچه بیشتر بتوانیم مفاهیمی مانند حفظ تمامیت ارضی و همبستگی ملی را به آن‌ها آموزش دهیم، احتمال گرایش آن‌ها به تبلیغات دشمن کاهش می‌یابد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *